Hyvä lukija,

tänään ovat uudet opiskelijat saapuneet Turun yliopiston kampusalueelle ja tuutoritehtäväni alkaneet. Aluksi minua jännitti kohdata nuo uudet opiskelijat. Jännitys tietenkin häiveni vähitellen. Minun on sanottava se, että Turussa on vain erinomaisia uusia erityispedagogiikan opiskelijoita. :)

Samalla myös kesä kääntyy kohti loppuansa ja tilalle saapuu syksy. Sadonkorjuun aika koittaa. Itse pidän kotimaisten omenien ja luumujen asemaa tärkeänä. Odotan sadon kypsymistä omien puidemme kohdalla.

Satoa on myös odotettavissa opiskelujeni suhteen. Itse asiassa minulla on pienehkö kaaos. Tarkoitukseni on lukea erityispedagogiikan syventäviä ja tehdä sivussa gradua, tehdä aikuiskasvatustieteen aineopinnot (mikäli mahdun ryhmään), tehdä myös psykologian ja naistutkimuksen aineopintoja, jatkaa fonetiikan perusopintoja, tehdä sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön perusopinnot ja aloitella kotimaisen kirjallisuuden perusopintoja. Tarkoituksena olisi alkaa myös venäjän kielen opiskelu. Kun lasken yhteen aikomani, niin tuloksena on noin 150 opintopistettä.Se on kyllä liikaa, joten järkevämpää olisi keskittyä muutamaan aineeseen. Jätänkö fonetiikan ensi vuoteen? Sitten voisi olla hiukan rauhallisempaa. Venäjän kieli kiehtoo, mutta erityisesti nyt tulevien Eurovision laulukilpailujen takia minun olisi syytä opiskella sitä kieltä. Naistutkimukseen motivaationi on korkeimmalla ja psykologiaa ajattelinkin vain muutaman kurssin suorittaa. Aikuiskasvatustiede auttaa gradussani ja sosiaalipolitiikkaa olen harkinnut uuden tutkinnon pääaineeksi. Kotimainen kirjallisuus taas on sidoksissa yhteen työryhmään, johon kuulun. Ja jos siitä innostun, niin äidinkielenopettajan tehtävätkin voisivat kuulua myöhempään elämääni.

Tulevien kunnallisvaalien suhteen tein päätöksen. En välttämättä tarvitse vaalipäällikköä, mutta sen sijaan useampi projektivastaava on tarpeen. Ehkäpä tästä se poliitikon urakin aukeaa.

Nauttikaa loppukesän  päivistä,

Jukka