Hyvä lukija,

tervetuloa lukemaan uutta blogiani! Luin muutaman tuttuni blogia, ja näin sain pohtia, miksi en itse kirjoittaisi avoimesti siitä, mitä elämäni tuo vastaan. Tiedän, etten ole kovin tehokas päiväkirjan pitämisessä, mutta nyt kokeilen tätä.

Yksi taustatekijä tämän blogin perustamiseen on tulevat kunnallisvaalit. Tein Facebookin Sosiaalisessa vaalikoneessa muutaman kysymyksen lisää, mikä onkin minusta erittäin antoisaa. Itsekin olen näillä näkymin ehdokkaana Turussa Vihreiden listalla. Kuulun puolueeseen monista syistä ja voin vannoa, ettei Suomessa ole tällä hetkellä toista puoluetta, jonka kanssa ajatukseni menisivät paremmin yhteen. Eikä tarvitsekaan olla, koska olen saanut Vihreistä monta hyvää kaveria.

Päivällä kävin ostoksilla. Hankin itselleni uuden kauluspaidan, jonka päävärit ovat musta ja sininen. Viihdyn hyvin kauluspaidoissa, koska mielestäni ne antavat ryhdikkyyttä muuten pyöreälle minälleni. Mainittakoon, etten kuitenkaan ole pukuihmisiä, sillä ne tuntuvat jotenkin jäykiltä.

Tällä hetkellä minun tulisi olla nukkumassa.  Keskipäivällä tarkoitukseni on käydä opiskelijaravintolassa syömässä ja sen jälkeen minun tulisi lukea kiltisti psykologian tenttiin, joka on perjantaina. Niille, jotka eivät tiedä, kerrottakoon, että luen pääaineenani erityispedagogiikkaa. Sivuaineinani ovat psykologian lisäksi tällä hetkellä aktiivisesti naistutkimus ja fonetiikka, joskin tulevana vuonna aikuiskasvatustiede saa toivottavasti suuren painoarvon pääaineopintojen lisäksi. Nyt joku kysyy ehkä, tuleeko minusta opettaja. Vastaan, että en tiedä. Yksi toiveeni olisi opettaa erityispedagogiikkaa jossakin oppilaitoksessa, mutta erityisopettajan tehtävät perusopetuksessa jätän kyllä pääsääntöisesti muiden tehtäväksi. Toki voi olla, että huomaan jonakin päivänä olevani juuri se ala- tai yläkoulun erityisopettaja, joka pohtii, miten oppilaat saisivat paremmin oppia omaan elämäänsä.

Psykologian tentin aiheena on psykologian historia. Pääkirja on katsauksenomainen teos psykologian historiasta, kun taas toinen kirja on Freudin Johdatus psykoanalyysiin. Olisin voinut valita jonkin toisen teoksen sen sijasta, mutta naistutkimuksessa on monia teoreetikkoja, jotka pohjaavat teorioitansa juuri psykoanalyysiin.

Samoin naistutkimuksen suhteen minun tulisi tehdä työtä. Muutama essee minun tulisi saada valmiiksi kuun loppuun mennessä. Siten minulla olisi valmiina sekä perusopinnot että osa aineopinnoista. Minusta on alkanut tuntua, että oikein "ahmin" naistutkimuksen opintoja, vaikka sinänsä sen lukeminen ei mitään varmaa minulle tuokaan, ellen laske iloa ja tietoa pääomakseni. Ja sitä kuuluisaa henkistä pääomaa mielelläni aina kartutankin, kun ei se ole keneltäkään pois.

Taidanpa nyt jättää tämän kirjoittamisen tällä kertaa tähän. Kommentteja ja kysymyksiä otan vastaan mielelläni. Pyrin vastaamaan kaikkeen joko suoraan kommenteissa tai sitten tulevissa blogikirjoituksissani.

Terveisin,

Jukka